23 Haziran 2017 Cuma

MERA ÇALIŞTAYI YAPILDI

12 Nisan 2016 Salı 14:33 tarihinde eklendi | 315 defa okundu

Merkez Müdürlüğümüzün de desteklediği ve katkı sağladığı Isparta İlinde bulunan çayır ve mera alanlarının önemi, durumu ve bu alanlarda karşılaşılan sorunların tespiti ve çözüm önerilerini tartışmak üzere düzenlenen "Meraların Kullanımı Paneli ve Çalışma Grubu Toplantısı" 09-10 Mart 2016 tarihlerinde yapılmıştır.

"Mera Islahı, Mera Otlatma Sorunları, Mera Altyapı Sorunları, Yetiştiriciler ve Yetiştirici Örgütleri ile Orman Alanlarında Otlatma Sorunları" konularının ele alındığı toplantıya; Isparta Vali Yardımcısı ve İl Mera Komisyonu Başkanı Taceddin ÖZEREN, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanlığından Türkay KARACA, Isparta İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk ŞÖLEN, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt TÜRK, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar CARUS, Ormancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet TOLUNAY, Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesinden Prof. Dr. Sezgin ÖZDEN, Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Ramazan KARTAL, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Merkez Birliği Başkanı Prof. Dr. Veysel AYHAN, Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Süleyman Yaşar KÖROĞLU, İl Mera Komisyonu Üyeleri, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat ve Orman Fakültelerinden öğretim üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Isparta İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ve teknik elemanları, Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürleri ve teknik elemanları, konu ile alakalı Mera Yönetim Birliği Başkanları, Muhtarlar ve çiftçiler katılmıştır.